USTEC-STES (IAC), STEI – Intersindical i STEPV per la immersió lingüística

USTEC-STES (IAC), STEI – Intersindical i STEPV donen suport al model d’immersió lingüística implantat a Catalunya des de l’any 1983. El professorat, la comunitat educativa i la societat catalana han treballat sense defallir perquè la llengua catalana ocupi el lloc que li correspon dins del sistema educatiu i han dut a terme una feina immillorable per a la integració i la convivència social i per al progrés de tots els infants i joves que han passat pels centres docents.

Les intencions del govern espanyol són atacar l’eix vertebrador del sistema educatiu català, la llengua pròpia del territori que dóna coherència als projectes educatius dels centres, i, alhora, envair, de manera injusta, inacceptable i il·legal, l’autogovern de Catalunya. L’afany recentralitzador, uniformitzador i anticatalà d’aquest govern no s’atura i s’hi ha de plantar cara.

La immersió lingüística és un sistema reconegut pel món universitari i acadèmic i per molts països i organismes internacionals. Ha estat profundament estudiat i avaluat i s’ha implantat en altres països del món per la seva demostrada validesa i pels beneficis que proporciona al conjunt de la població, vinga d’on vinga i parli la llengua que parli. Catalunya és una societat inclusiva i cohesionada, i una part important d’aquest mèrit social es deu a la feina dels i les professionals de l’educació.

La immersió lingüística és un model d’èxit que garanteix la cohesió social, en la mesura que no divideix la societat en funció de la llengua que es parli. Aquest model compta amb el suport de la societat catalana i garanteix la igualtat d’oportunitats. En acabar els estudis obligatoris, totes les persones coneixen el català i el castellà i poden triar quina llengua volen usar. I gràcies a l’assoliment d’aquesta competència, poden accedir a qualsevol feina que requereixi el coneixement del català.

Els infants han de conviure i han de tenir les mateixes experiències, per la qual cosa no han d’estar dividits per raó de llengua. Aquest principi pedagògic i elemental a les societats modernes, democràtiques i progressistes està recollit també en diferents lleis, que estableixen que no es pot separar l’alumnat per raó de llengua en aules o grups diferents.

El català, l’escola catalana i la immersió lingüística no es toquen, entre d’altres raons perquè no són competència del govern espanyol sinó de les institucions catalanes i del poble de Catalunya. USTEC-STES (IAC), STEI – Intersindical i STEPV defensem, defensarem, una escola democràtica, cohesionadora i catalana per a tots i totes. Finalment, USTEC-STES (IAC), STEI – Intersindical i STEPV fan una crida a participar en les concentracions del 28 de febrer davant els ajuntaments i en la manifestació unitària convocada per al proper 17 de març de 2018 a la ciutat de Barcelona.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes