Places i Novetats d’oposicions 2019

Convocatòria Oposicions 2019

Places especialitats 2019

Cos de professors d’ensenyament secundari
Codi Especialitat Places
501 Administració d’empreses 77
502 Anàlisi i química industrial 30
503 Assessoria i processos d’imatge personal 24
505 Formació i orientació laboral 91
506 Hoteleria i turisme 24
507 Informàtica 139
508 Intervenció socio-comunitària 87
510 Organització i gestió comercial 73
511 Organit. i proc. manteniment vehicles 24
512 Organit. i proj. de fabricació mecànica 26
513 Org. i projectes de sistemes energètics 8
515 Processos de producció agrària 16
516 Processos industria alimentaria 11
517 Proces. diagnòstic clínic prod. ortoprot 30
518 Processos sanitaris 42
519 Processos i mitjans de comunicació 11
522 Processos i productes d’arts gràfiques 10
524 Sistemes electrònics 8
525 Sistemes electrotècnics i automàtics 28
Total 759
Cos de professors tècnics d’F.P.
Codi Especialitat Places
601 Cuina i pastisseria 31
603 Estètica 29
608 Laboratori 9
609 Manteniment vehicles 49
610 Màquines, serveis i producció 3
611 Mecanització i manteniment de màquines 42
614 Op. equips elab.produc. alimentaris 8
615 Operacions de processos 10
616 Operacions/equips prod. agrària 13
617 Patronatge i confecció 6
618 Perruqueria 16
619 Proced. diagnòs. clínic i ortoprotètics 33
620 Procediments sanitaris i assistencials 97
621 Processos comercials 54
622 Processos de gestió administrativa 66
623 Producció en arts gràfiques 9
625 Serveis a la comunitat 69
626 Serveis de restauració 13
627 Sistemes i aplicacions informàtiques 80
629 Tècniques i procediments d’imatge i so 5
Total 642
Cos de mestres
Codi Especialitat Places
ALL Audició i llenguatge 75
EES Pedagogia terapèutica 283
INF Educació infantil 589
PAN Llengua estrangera: anglès 331
PEF Educació física 211
PFR Llengua estrangera: francès 8
PMU Música 175
PRI Educació primària 1.932
Total 3.604

 

Total tots els cossos 5.005

Resum de la Mesa Sectorial 13 de novembre

El director general de professorat i personal de centres públics de Catalunya, Ignasi García Plata, ens va informar de les principals novetats que es plantegen per a la convocatòria oposicions del 2019.

a) Ordre de les proves

El Departament d’Ensenyament s’està plantejant molt seriosament començar el concurs-oposició amb la defensa de la programació i la unitat didàctica (fins ara era la segona prova de la fase d’oposició), ja que consideren essencial que es valorin la habilitats comunicatives de l´aspirant i les seves aptituds pedagògiques i didàctiques.

Des del moment que no es va acceptar la proposta d’USTEC·STEs d’una doble via que permeti consolidar el personal interí que ocupa una vacant i que les proves no fossin eliminatòries, USTEC·STEs va proposar aquest canvi d’ordre de les proves per afavorir qui té més experiència docent.

Aquesta decisió afectaria els tribunals, en la mesura que tothom hauria de passar per aquesta fase eliminatòria. El Departament considera que es tracta d’un aspecte qualitatiu i que cal treballar en la manera com es pot gestionar aquest canvi d’ordre de les proves pel que fa als tribunals i amb relació al pressupost.

b) Calendari

Plantegen començar el procés un cop ha finalitzat el període lectiu del cos docent perquè l’experiència de les oposicions anteriors (a mitjan abril) no va ser positiva, per la qual cosa no és desitjable tornar-la a repetir: va generar disfuncions als centres perquè molts tribunals acabaven molt tard la seva feina i l’endemà els seus membres havien d’anar a la seva feina habitual. A més, les properes oposicions afecten sobretot el cos de mestres, que finalitza la seva jornada laboral a les 16:30h.

La proposta del Departament és realitzar les proves de la fase d’oposició entre finals de juny i al llarg del juliol (primera i segona prova) i dur a terme la fase de concurs (al·legació dels mèrits) al mes de setembre. Això vol dir que serien funcionaris/àries en pràctiques a partir del dia 1 setembre del 2020.

Intervenció USTEC·STEs (IAC)

Fem una valoració positiva del canvi d´ordre de les proves, ja que entenem que pot afavorir les persones que estan treballant als centres i que, per tant, tenen experiència docent però disposen de poc temps per preparar tant la part teòrica (temari) com la dels supòsits pràctics. Recordem que es tracta d’una proposta que el sindicat va fer arribar el curs passat i que la van descartar.

D´altra banda, vam manifestar el nostre desacord que el concurs-oposició s´estengués més enllà del mes de juliol i que, per tant, les persones que obtinguessin una plaça no fossin nomenades funcionàries en pràctiques fins al dia 1 de setembre de 2020, ja que perdrien un seguit de drets relacionats amb l´antiguitat dins el cos docent. Vam insistir que el Departament ha de posar els mitjans necessaris perquè, com s’ha fet en altres territoris de l’Estat i en molts altres processos, es puguin realitzar les proves a finals de juny i perquè el concurs de mèrits finalitzi al juliol. La proposta del Departament d’Ensenyament podria, a més, distorsionar l’ordre en què s’adjudiquen els nomenaments relacionats amb la borsa de substitucions (com si no estigués prou distorsionada per l’aplicació de la LEC).

Vam demanar que abans de començar la realització de les proves es negociés un pacte d’estabilitat que inclogui el col·lectiu d´interins/es amb determinats anys de serveis prestats (xifra que caldria negociar) i el col·lectiu de docents majors de 55 anys. Cal blindar aquests col·lectius per garantir la continuïtat en la feina en cas de no superar el procés selectiu.
Vam instar també el Departament a penjar a la seva web casos pràctics resolts per cada especialitat i que la convocatòria fos molt més concreta en aquest apartat.

Per acabar vam proposar que es poguessin revisar les proves tant després de la defensa de la programació i de la unitat didàctica com de la realització de la part pràctica i teòrica. 

L´Administració ens va respondre que la pèrdua de drets dels funcionaris en pràctiques que haurien d´esperar-se un curs és mínima i que amb la seva proposta es garanteix un procés amb un mínim de garanties i de qualitat.

Quant a la part pràctica, els representants del Departament van afirmar que treballarien perquè els criteris de correcció de tots els tribunals fossin el màxim d’homogenis. Van prendre nota de la proposta de penjar casos pràctics resolts. Sobre aquesta qüestió van afegir-hi que havien demanat la correcció dels casos de les oposicions de cicles de fa dos anys. Amb relació a la nostra proposta de poder revisar les proves després de cada part, van dir que la valorarien.

Pel que fa al pacte d’estabilitat, sembla que estarien oberts a fer durant el procés un seguiment del col·lectiu de persones majors de 55 anys per controlar que no es despengin. Ara bé, el model del Departament no és pas negociar un pacte d’estabilitat abans d’aquesta convocatòria d’oposicions, tal com demana USTEC·STEs, sinó estabilitzar el personal interí mitjançant una oferta de 20.000 places (15.000 + taxa de reposició sense límit si hi ha pressupostos), amb un límit del 8% de taxa d’interinatge.

Torn obert

USTEC·STEs va fer arribar les queixes per la deshabilitació de l’especialitat de llengua i literatura catalana (LC) a les persones que tenen la titulació de Comunicació Audiovisual i el màster de secundària en català/castellà. Afecta tant les que estan estudiant el màster (formin o no part de la borsa) com les que ja l’han acabat i tenen un nomenament vigent de LC.

El Departament d’Ensenyament s’ha compromès a cercar una solució per a aquest col·lectiu. Per la nostra banda, l’estem ajudant a organitzar-se per reivindicar els seus drets i poder solucionar satisfactòriament aquesta problemàtica.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes